Universeel

Echte Auto Airco Service van Aircontrol

Een nieuwe airconditioning werkt de eerste paar jaar meestal zonder problemen. De auto wordt in elke situatie goed gekoeld of verwarmd. Maar na een paar jaar kan de airco toch kuren gaan vertonen. Op dit moment, maar eigenlijk al veel eerder, is het nodig om de airco een grondige servicebeurt te geven. Maar waarom is deze servicebeurt nodig? En wat gebeurt er eigenlijk bij een auto airco service? Wij leggen het u graag uit.

Waarom een servicebeurt voor uw Airco?

U moet minstens één keer per jaar uw airco laten controleren. Bij deze aircocheck kijkt een aircospecialist of de airco het nog goed doet en of de lage en hoge druk binnen het systeem op het juiste niveau zijn. Zo komt u er vroegtijdig achter of uw airco binnenkort problemen zal gaan vertonen. De aircocheck is dus zeer belangrijk, maar minstens even zo belangrijk is de airco servicebeurt.

Deze servicebeurt wordt idealiter elke twee jaar uitgevoerd. Op den duur verliest de airco namelijk een gedeelte van het koudemiddel waarmee het systeem werkt. Daarnaast kunnen er kleine foutjes of lekkages ontstaan. Met de servicebeurt worden dit soort onvolkomenheden niet alleen opgespoord, maar ook meteen gerepareerd. Als u dit niet elke twee jaar laat doen, wordt de kans groter dat u op een gegeven moment het hele aircosysteem van nieuwe onderdelen moet voorzien. Het gebeurt bijvoorbeeld wel eens dat er een lek ontstaat in de condensor. Hierdoor verliest de airconditioning koudemiddel en olie, waardoor het systeem niet meer goed is gesmeerd. Als u hier een langere tijd mee rondrijdt, ontstaat er uiteindelijk schade aan de compressor. Deze moet dan gerepareerd worden, wat soms hoge kosten met zich meebrengt.

Maar op het moment dat dit lek wordt opgemerkt tijdens een servicebeurt, kan het probleem al vroeg worden verholpen. Dit voorkomt dus veel zorgen én kosten. Daarom kunt u het beste een aircospecialist elke twee jaar een auto airco servicebeurt laten uitvoeren. Hiermee weet u zeker dat schade of slijtage snel wordt opgemerkt en uw airco nog lang meekan.

Wat doet Aircontrol bij een auto airco service?

De specialisten van Aircontrol controleren dagelijks airconditionings van auto’s in allerlei soorten en maten. Toch zijn er een aantal zaken die bij elke aircoservicebeurt terug komen. Zo wordt het koudemiddel en de olie weer op peil gebracht zodat het systeem soepel blijft draaien. Ook worden de filters gecontroleerd en indien nodig vervangen. Onze experts kijken daarnaast naar de bedrading en verbindingsstukken van het systeem en of er eventueel lekkages zijn ontstaan. Dit zijn de voornaamste onderdelen van een servicebeurt, maar er komen nog allerlei andere handelingen aan te pas. En natuurlijk wordt er als laatste in de buurt van de motor een sticker geplaatst, zodat men makkelijk kan zien wanneer de laatste servicebeurt heeft plaatsgevonden.

Service voor uw airco bij Aircontrol

Als u een servicebeurt wilt laten doen voor uw airconditioning, kunt u goed terecht bij de aircospecialisten van Aircontrol. Zij hebben veel ervaringn en bieden u gegarandeerd geweldige service. U kunt hiervoor terecht in het Brabantse Uden, of net over de grens bij Boxmeer in Goch (Duitsland). Kom gerust langs in onze werkplaats. Maar als u vragen heeft bent u natuurlijk ook welkom om eerst even contact op te nemen.

Zoek op kenteken...

Zoek op nummer...

...onze kennis maakt u airco specialist!