Universeel

Airco (bij)vullen

De airco van een auto is een gesloten systeem, daarin bevindt zich de compressor die via een multiriem wordt aangedreven. In het systeem bevind zich koudemiddel en compressorolie, deze wordt onder hoge druk ingebracht. De speciale airco olie wordt meegenomen door het koude middel en zorgt er zo voor dat het hele airco systeem wordt gesmeerd.

Hoe vaak de airco moet worden gecontroleerd is een veelbesproken vraag waar de meningen dan ook sterk in verschillen. Sommige professionals geven het advies om de auto jaarlijks naar de specialist te brengen voor een controle, want voorkomen is beter (en goedkoper) dan repareren. Gemiddeld verliest de airco van een auto 10% aan vulling per jaar, hierom wordt aanbevolen eens per vier jaar de airco hoe dan ook te laten controleren en bijvullen. Indien u er voor kiest om de airco minder regelmatig te laten controleren is het aan te raden de airco wel goed in de gaten te houden, zo kan er bij onvoldoende koudemiddel een brommend geluid ontstaan. In het ergste geval kan de airco hierop kapot lopen. Een andere belangrijke tip is om de airco regelmatig te gebruiken, zo voorkom je uitdroging en weet u zeker dat de airco goed gesmeerd wordt.

De airco laten (bij)vullen door een professional

Het vullen of bijvullen van de airco kunt u niet zelf doen, hier gelden namelijk strenge regels voor waar men zich aan dient te houden. Deze regels zijn vastgelegd in nationale en internationale regelgeving. Wij, van Aircontrol Uden zijn de expert in airco’s in Nederland en zelfs over de grens. We helpen u met het bijvullen van uw airco en het onderhouden van uw airco. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het bijvullen van uw airco voor alle merken auto’s, vrachtauto’s en landbouw- grondverzetmachines.

Wij onderhouden uw airco, maar verkopen ook losse airco onderdelen. Daarnaast controleren wij uw airco preventief op onder meer lekkages, achterstallig onderhoud en andere mogelijke schade aan de airco. Zo bent u ervan verzekerd dat uw airco in goede staat verkeerd en dat u op tijd belangrijke zaken te weten komt, dit voorkomt grotere kosten in de toekomst.

Aircontrol, de airco specialist van Nederland

Je airco koelt niet zo goed meer als eerst, maar hoe komt dat? En wat kan je er tegen doen? Als jouw airco minder goed functioneert dan eerst is het tijd om een airco service beurt in te plannen, dat doe je bij Aircontrol.

Bij Aircontrol ben je aan het juiste adres voor:

Kijk voor meer informatie op onze Aircontrol werkplaats pagina, daar vind je meer informatie over onze service en hoe wij jou kunnen helpen. Of neem direct contact met ons op, bel naar +31 413 25 3000 of mail naar info@aircontrol.nl.

Zoek op kenteken...

Zoek op nummer...

...onze kennis maakt u airco specialist!