Al meer dan 25 jaar uw airco specialist!

Uw auto airco specialist

Wanneer u de airco van uw auto moet laten controleren of repareren, kunt u het beste bij een auto airco specialist terecht. Een airconditioningsysteem is immers zeer complex en niet alle automonteurs kunnen hiermee goed overweg. Gelukkig kunt u voor al uw vragen terecht bij Aircontrol. Ons bedrijf bestaat uit een groep enthousiaste airco-experts, die ontzettend veel ervaring hebben met airco’s. Maar voordat u langskomt, is het handig om te weten wat de aircospecialist allemaal doet.

Wat heeft u nodig? Een airco check, aircoservice of airco reparatie?

Dagelijks voeren onze aircospecialisten aircochecks, aircoservicebeurten en gehele reparaties van airconditionings uit. Weet u al wat dit inhoudt en welke service u nodig heeft? Wij leggen het u graag uit.

De airco check

Het is verstandig om één keer per jaar uw airco te laten checken. Hierbij controleren onze experts verschillende aspecten van uw airco. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de lage en hoge druk van uw systeem en de uitstroomtemperatuur bij de ventilatieroosters. Hierbij gaat het dus niet om het vervangen van het zogeheten ‘koudemiddel’ waarmee de lucht wordt gekoeld. In plaats daarvan wordt er gekeken naar de staat van uw airco. Zo komen we er meteen achter of u een grotere aircoservicebeurt nodig heeft, of dat er zelfs een bepaald onderdeel van de airco moet worden vervangen.

Een airco servicebeurt

Iedere twee jaar laat u een aircoservicebeurt uitvoeren. Dit betreft een zeer uitgebreide controle van het aircosysteem, waarbij niet alleen bepaalde aspecten van de airco worden gecheckt, maar ook een aantal onderdelen worden vervangen. Ook wordt het koudemiddel weer op peil gebracht en wordt er gekeken of er nergens lekkages zijn ontstaan. Onze aircospecialisten voeren dit soort servicebeurten regelmatig uit en uw auto is bij ons in goede handen.

Reparatie van uw airco

Natuurlijk kunt u ook bij onze airco-experts terecht voor een reparatie van uw airconditioning. Wanneer de airco het maar beperkt doet of zelfs geheel niet meer werkt, zult u de airco door een specialist moeten laten repareren. De kosten hiervoor lopen sterk uiteen. Misschien is een vervanging van een klein onderdeel voldoende, maar het gebeurt natuurlijk ook dat bijvoorbeeld de gehele compressor moet worden vervangen. Bij Aircontrol kijken we altijd samen met u naar het probleem. Zo weet u precies wat de mogelijke kosten zijn en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Airco onderhoud bij een autogarage of autodealer

Als u uw airco wilt laten controleren, het olie weer op peil wilt laten brengen, of een gehele reparatie van uw airco nodig heeft, kunt u hiervoor soms terecht bij uw gewone autodealer. Maar let op! Want hoewel werknemers bij een autogarage veel verstand hebben van auto’s, is een airco écht een vak apart. Dit kunt u merken aan een van de hoofdoorzaken van aircocompressor uitval, namelijk slecht onderhoud. De auto in kwestie krijgt vaak wel een jaarlijkse servicebeurt, maar dit wordt niet gedaan door een airco-expert. De airco wordt dus niet voldoende gecontroleerd en dit resulteert in een dure reparatie die voorkomen had kunnen worden.

Juist daarom is het verstandig om uw airco altijd te laten checken of repareren bij een erkend aircospecialist. Gelukkig hebben onze medewerkers stuk voor stuk jarenlange ervaring met airconditionings in alle soorten en maten. Of het nou gaat om airco’s in oude auto’s die nog van het koudemiddel Freon zijn voorzien, om vrachtwagenairco’s, of airco’s van gewone personenauto’s: we hebben het allemaal wel eens voorbij zien komen. Daarnaast hebben we alle juiste testapparatuur bij de hand en de verschillende airco-onderdelen (zoals compressors, condensors en ventilators en nog veel meer) op voorraad. Bij Aircontrol kunt u dus terecht voor uitmuntende service en uitstekende expertise voor uw airco.

Onze kennis maakt u de aircospecialist

Als gerenommeerde toeleverancier op het gebied van mobiele koeltechniek is Aircontrol al sinds 1992 een bekende partner. We leveren airco oplossingen (onderdelen en volledige units) door geheel Europa voor personenauto's, transport, landbouwwerktuigen en voorzien in alle benodigde gereedschappen.

10.000+ producten

Al meer dan 25 jaar Airco specialist

4.000+ zakelijke automotive klanten

Snelle levertijd

Hoe kunnen we helpen?

Bekijk veelgestelde vragen

Hoe kan ik aan mijn klant uitleggen waarom zijn airco kapot is?
Tips om bewust om te gaan met uw airco

Heeft u een specifieke vraag of hulp nodig?