Universeel

Airco Reparatie

Is uw airco ermee opgehouden? Doet hij helemaal niks meer, of werkt de airco niet meer naar behoren? Wat het ook is, airconditionings zijn ingewikkelde systemen en het is dus verstandig om er een specialist bij te halen. Hij of zij kijkt alles na en voorziet u van een gehele airco reparatie. Zo kunt u binnen de kortste keren de weg weer op met een frisse auto en goedwerkende airco!

Een volledige auto airco reparatie of servicebeurt

Als uw airco het nog gedeeltelijk doet, kan het ook zijn dat de airco alleen een servicebeurt nodig heeft. Bij de Aircontrol werkplaatsen in Uden of net over de grens bij Goch voeren we dagelijks airco servicebeurten uit. Hierbij worden alle vloeistoffen (koudemiddel, compressorolie, contrastvloeistof) weer op het juiste peil gebracht en wordt het gehele systeem gecontroleerd. Soms is zo’n servicebeurt voldoende, maar als uw airco daadwerkelijk kapot is, is het tijd voor een auto airco reparatie.

Wanneer een airco gerepareerd moet worden, gaat het met name om de aircocompressor. De aircocompressor is verantwoordelijk voor het samenpersen van het koudemiddel waarmee uw airco werkt. Compressoruitval heeft vier hoofdoorzaken:

  • Slecht airco-onderhoud
  • Installatie met te veel, óf te weinig koudemiddel
  • Installatie met te veel óf te weinig olie (smering)
  • Problemen in het koelpakket die zorgen voor een te hoge persdruk

Als u uw auto naar onze werkplaats brengt, komen onze collega’s er al snel achter wat precies het probleem is. Zij kunnen het dan ook meteen verhelpen. Hierbij liggen de kosten en duur van de reparatie sterk uiteen. Misschien is het euvel snel te behelpen, maar wanneer bijvoorbeeld de compressor van uw aircosysteem mechanisch beschadigd is, wordt het een grotere reparatie. Dit betekent namelijk dat we meerdere onderdelen van de airco moeten vervangen. Als dit niet gebeurt, krijgt uw airco maar een beperkte reparatie en de kans is dan groot dat het systeem het niet lang volhoudt. In ieder geval raden we altijd aan om elk jaar uw airco van een airco-check en elke twee jaar van een servicebeurt te voorzien. Dit is het beste manier om problemen aan uw airco (en bijbehorende reparaties) te voorkomen.

Airco reparatie in Uden of Goch

Als u graag uw airco wilt laten repareren, kunt u altijd bij ons langskomen in Uden of in Goch (Duitsland). Onze Udense werkplaats bevindt zich een half uurtje rijden vanaf Den Bosch of Nijmegen. Hier kunt u terecht voor een airco check, servicebeurt of airco reparatie. Maar als u wat oostelijker woont, is onze werkplaats in Goch (een klein plaatsje over de grens bij Boxmeer) misschien dichterbij. Hier bieden we natuurlijk ook alle aircoservices aan. Onze Duitse collega’s staan hier klaar om al uw aircoproblemen te verhelpen!

Zelf uw airco repareren

“De airco repareren, zo moeilijk is dat toch niet?” We krijgen deze vraag wel eens te horen, maar een airco is een erg ingewikkeld systeem. Over het algemeen raden we mensen dus af om zelf hun airco te repareren. Zonder goede kennis van de verschillende types compressors, oliën, het koudemiddel en alle individuele onderdelen, is het lastig om dit zelf te doen. Er moet dan echt een specialist worden ingeschakeld. Maar als u het toch wilt proberen, of als u wel veel weet van het aircosysteem, dan kunt u het beste beginnen bij onze verschillende compressor onderdelen. U kunt alle bekende merken van compressors, onderdelen, condensators en ventilators in onze webshop vinden, waaronder Harrison, Sanden, Seiko Seiki, Unicla, Zexel en nog veel meer.

Auto airco reparatie bij Aircontrol

Heeft u onderhoud, een servicebeurt of reparatie aan uw airco nodig? Hiervoor kunt u altijd terecht bij Aircontrol. Wij zijn gespecialiseerd in airconditioning voor personenwagens, vrachtwagens en landbouwmachines. Onze medewerkers zijn experts op het gebied van aircosystemen en kunnen u dan ook alles vertellen over wat er mogelijk mis is met uw airco en wat er moet worden gedaan om de airco weer optimaal te laten werken. Daarnaast kunnen zij u een goede inschatting geven van de bijbehorende kosten. Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Bel ons dan op +31 413 25 3000. Of neem uw auto meteen mee en kom langs in onze werkplaats in Uden of Goch!

Zoek op kenteken...

Zoek op nummer...

...onze kennis maakt u airco specialist!